David Vandyck

Zolang het liefde is

Vrij onstpannen begint David in januari 2013 met het inblikken van zijn tweede album. Hij neemt er de tijd voor, want pas op het einde van de zomer wordt de cd Zolang het liefde is gereleased. Voor vele programmasamenstellers is het even de wenkbrauwen fronsen wanneer zij Hallelujah op het album zien staan, een vertaling van de gelijknamige klassieker van Leonard Cohen door Sabien Tiels . David wist van in het begin dat dit gewaagd was, maar gaat er met de steun van zijn platenfirma toch pal achter staan.

Qua repertoirekeuze kreeg David meer in de pap te brokken. Er wordt duidelijk voor gekozen de schlager achter zich te laten en de richting in te stappen van de meer poppy songs. De polonaises blijven in de kast, worden zowaar geschuwd wat zich meteen laat merken in de hitlijsten, want daarin is David niet meer bovenaan te bespeuren. Het up-tempo Meisje van mijn dromen belandt nog op de negende plaats in de Vlaamse Top Tien, Een glas koele witte wijn piekt op de vierde plaats.

Zijn persoonlijke favoriet Liefdesvuur, een mooie ballad van hemzelf samen met Patrick Hamilton geschreven op tekst van Dennis Peirs, wordt niet beloond en bekroond zoals hij gehoopt en verwacht had. Hij vermoedt dat de Vlaamse programmasamenstellers even het noorden kwijt zijn en hem nog moeten ontdekken, weten in welk hokje hij nu precies past, want een polonaisezanger die plots gevoelige ballads gaat staan zingen, is slikken en aanpassen geblazen. Toch is hij apetrots over het bereikte resultaat en heeft beslist deze richting te blijven volgen.