Dana Winner

Mijn paradijs

Met drie hits op zak wil Dana haar carrière fijner afstemmen. Zij knoopt met De Blende van haar platenfirma Assekrem een gesprek aan dat zij haar horizon wil verbreden en gaat ook een gesprek voeren met platenfirma EMI. Uiteindelijk blijkt EMI de beste partner.

Om dat contract in te kaderen, neemt Dana voor EMI als eerste album in 1994 Mijn paradijs op dat in de maand november van dat jaar gereleaset wordt. Het kleine paradijs, een liedje geschreven door Bart Van den Bossche samen met Guido Ceulemans, wordt de eerste single daaruit. De negende juli staat zij daarmee op één in de Vlaamse Top Tien.

Producer Wilfried van Baelen gaat met haar op zoek naar een klassiek nummer en belandt bij een deel van Wolfgang Amadeus Mozart uit diens Concerto voor klarinet in A, K. 622. Wilfried arrangeert het adagio op een tekst geschreven door Ingrid Vloemans. In het najaar van 1994 blijkt Hopeloos en verloren in de hitlijsten een schot in de roos. Bij de uitreiking van de Gouden Ogen door de kijkers van VTM zit er voor Dana opnieuw een trofee in als beste zangeres.

Op het einde van 1994 krijgt Dana van haar platenfirma te horen dat er van Mijn Paradijs honderdduizend exemplaren werden verkocht, goed voor drie keer platina. Met Westenwind, een Nederlandse tekst van Herman Pieter De Boer op de hit One way wind van The Cats, dat ook op die cd staat, heeft Dana bij ons nog maar eens een nummer één. In Nederland wordt het liedje ook opgepikt en belandt daar de tweeëntwintigste juli 1995 op de zeventiende plaats in de Top Veertig.