Dana Winner

In love with you

Haar platenfirma EMI, die ook een afdeling in Zuid-Afrika heeft, weet haar daar op een geslaagde manier aan de man te brengen. Zij brengt in de maand juni van 1999 het album In love with you uit en zet er twee liedjes in het Afrikaans op: Altyd is en Droom van my geluk. Om Zuid-Afrika ook met onze taal vertrouwd te maken, zingt Dana één van haar meest intieme liedjes 1000 keer.

De respons is enorm en het album wordt met platina bekroond. Terug thuis blikt zij de cd Ergens in mijn hart in dat eveneens in 1999 uitkomt, goed voor drie singles: Ik zing vandaag een lied, Alles wat ik doe en Ik mis je adem. Sommige fans missen de zangeres van de echte schlagers zoals De oude man en de zee, maar Dana wil vooruit en niet blijven stilstaan. Geen wonder dat zij in de Vlaamse Top Tien tevreden moet zijn met een vierde en een vijfde plaats.

Wij mogen niet vergeten dat haar manager Jos Eerdekens het intussen voor bekeken houdt. Het almaar groeiende succes van Dana in het buitenland wordt hem teveel. Als nieuwe manager trekt Dana de Zuid-Afrikaan Deon Prinsloo aan die naar Vlaanderen afzakt en Dana trouw zal bijstaan.