Dana Winner

Waar is het gevoel

Op zoek naar een nieuwe invalshoek begint zij iets later aan haar eerste concerttournee. Wanneer haar vierde album Waar is het gevoel wordt uitgebracht, is dat in de voorverkoop al gelijk goed voor platina. Uitschieter op dit album en intussen een Winnerklassieker is haar versie van Ik hou van jou waarmee de Nederlandse zangeres Maribelle in 1984 voor Nederland deelnam aan het negenentwintigste Eurovisiesongfestival.

Toch wordt als éérste single uit dat album gekozen voor Het kleine dorp, opnieuw een liedje geschreven door Alides Hidding, goed voor een vierde plaats in de Vlaamse Top Tien. Na Ik hou van jou wordt Ver weg van Eden uitgebracht, een lievelingsnummer van Dana Winner dat in 1981 in Duitsland een nummer één werd als Jenseits von Eden gezongen door Nino de Angelo. De eer is aan Marc Van Caelenberg om de Nederlandse tekst te schrijven.

Méér dan de moeite waard om meerdere keren van te genieten is het nummer Als de zomer sterft, een pareltje uit de pen van Alides. Na enkele maanden is Waar is het gevoel goed voor dubbel platina. Van dit album wordt door VTM een special gemaakt en de zevende december 1996 integraal uitgezonden. In haar etagère prijkt van dan af een vierde Gouden Oog als Beste zangeres in Vlaanderen.