Dana Winner

De grote doorbraak

In deze periode loopt zij bedrijfsleider Jos Eerdekens tegen het lijf die haar vraagt om op te treden tijdens één van zijn bedrijfsfeesten. Zij besluiten iets later samen een team te vormen. John Terra blijft haar muzikaal volgen en stelt voor naar Erik De Blende te stappen, eigenaar van platenfirma Assekrem. Aan Marc Van Caelenberg wordt gevraagd de Nederlandse tekst te schrijven bij Atemlos, een nummer van de Duitse zangeres Claudia Jung.

John neemt contact op met Duitsland om de originele muziekband in zijn bezit te krijgen, wat ook lukt. Dana moet alleen nog maar de Nederlandse tekst inzingen en klaar is kees. Woordenloos wordt de titel. John Terra is ontzettend blij wanneer hij merkt dat de single meteen naar de top van de Vlaamse Top Tien schiet, al moet Winner even strijd leveren met Bart Herman die op één staat met Ik ga dood aan jou en daarmee in de zomer van 1993 drie weken na mekaar op één genoteerd blijft staan. In de hitlijst van Tien om te zien houdt Dana het bovenaan vier weken vol. Er worden méér dan vijfentwintigduizend exemplaren verkocht, goed voor goud!

Jos Eerdekens wil opnieuw voor een cover van een Duitse hit gaan, deze keer een vertaling door Marc Van Caelenberg van Der alte Mann und das Meer van de Duitse zangeres Nicole die daar in 1982 een hit mee had gescoord. Elf jaar later wordt het in de versie De oude man en de zee voor Dana een dikke hit in Vlaanderen. Vier weken bovenaan de Vlaamse Top Tien en zeven weken aan de top in Tien om te zien. Ook deze keer een gouden schijf tegen de muur. Zonder dat zij er erg in heeft, wordt Dana binnen de kortste keren gekroond tot populairste zangeres in Vlaanderen, voor velen de opvolgster van Marva .