Dana Winner

De eerste stappen in de showbizz

In 1988 organiseert Radio 2 een zangwedstrijd waarvoor de leden van haar volleybalteam als een soort joke haar inschrijven. Halsoverkop gaat zij op zoek naar een geschikt nummer en laat haar keuze vallen op Amour défendu van haar toenmalig idool Mireille Mathieu. Chantal belandt uiteindelijk in het Cultureel Centrum in Hasselt in de finale. Haar sterkte is dat zij geen imitatie van Mireille neerzet, maar gewoon zichzelf blijft. Chantal zingt zich in een overvolle zaal naar de overwinning.

Na dat Radio 2-verhaal gaat zij aan de zijde van een tiental artiesten, waaronder Ricky Fleming, optreden tijdens de Springplanktournee waarmee zij zeven culturele centra in Limburg aandoen. Tijdens deze tournee ontmoet zij John Terra die meteen doorheeft dat we hier met een echt zangtalent te maken hebben. John aarzelt niet en stapt met haar naar muziekuitgever en producer Jean Klüger, want hij wil zo snel mogelijk met haar een plaat opnemen en dat wordt een cover van Top Of The World van The Carpenters dat in het Nederlands vertaald wordt als Op het dak van de wereld door Nelly Byl die bij Jean Klüger het merendeel van de teksten schreef voor de hits van Marva en Will Tura .

De single belandt de eenendertigste maart van 1990 in de staart van de Vlaamse Top Tien. Voor Terra een bewijs dat haar stem aanslaat. Hij aarzelt dan ook niet haar datzelfde jaar op te nemen in de Limburgse ploeg van de Baccarabeker samen met de groep To Be Louise en Johnny Lynn. Een van de liedjes die zij daar zingt is Op het dak van de wereld samen met Amour défendu. Het is de Brabantse ploeg met daarin B.J. Scott, Eleonor Bernair en Samantha Gilles die met de overwinning gaat lopen.

Voor Chantal, die intussen als Dana Winner in de markt wordt gezet, is het een leuke kennismaking met het medium televisie. Zij valt ook in de smaak bij VTM waar zij met haar eerste plaatje al tot Vlaamse Supertip in Tien om te zien was verkozen. Omdat zij van meet af aan door het publiek op handen wordt gedragen, aarzelen Ro Burms en Johan Verstreken niet haar als co-presentatrice te vragen voor hun programma Fiestdag bij Radio 2 tijdens de zomer van dat jaar.