Christoff

Blauwe ogen

Zijn zus en moeder gaan voortaan hun schouders onder de firma Christoff zetten. Er wordt een tijdje in eigen beheer opgenomen en georganiseerd: Alles is mogelijk, Zo mooi en Daar zijn geen woorden voor worden op eigen initiatief aan de man gebracht. Die liedjes waren oorspronkelijk bedoeld voor een volgende full cd. Christoff ziet het op een bepaald moment niet meer zitten. De samenwerking met zijn vorige manager heeft hem blijkbaar geen goed gedaan. Aan Dag Allemaal vertelt hij dat hij zich ontzettend triest voelde, machteloos. Op een bepaald moment overwoog hij zelfs uit het leven te stappen. Hij zat er volledig door.

Gelukkig waren er zijn zus Lindsay en zijn beide ouders om hem er overheen te helpen. Als coach wordt Gino Moerman aangetrokken, een man die het klappen van de Vlaamse zweep goed kent. Hij brengt er de nodige schwung in, nieuwe deuren gaan voor hem open. Het is Gino's idee om een platendeal af te sluiten met het dynamische ARS label. Gepland, gewikt en gewogen, verschijnt de 11de juli 2007, uitgerekend op de Vlaamse feestdag, het album Blauwe Ogen. Met de hulp van producer Hans Aalbers, slaagt Christoff er in eindelijk te klinken zoals hij wil, als de nieuwe Vlaamse schlagerzanger.

Om een soort earcatcher te hebben, wordt er voor dit album een nieuwe versie ingeblikt van Onder de toren en mag Lindsay nog eens een keertje meezingen, deze keer in het duet Als je bij me bent. Het album is een regelrechte voltreffer, goed voor twintigduizend exemplaren én voor goud.