Christoff

Onder de toren

Bij het platenlabel Assekrem scoort Christoff zijn eerste echte hit Terug naar de zon, een soort rode loper naar zijn échte doorbraak met Onder de toren. Hij koestert slechts één droom: Vlaamse liedjes zingen en bekend worden en dat is een verlangen dat ze bij Assekrem perfect aanvoelen. Christoff wordt gekoppeld aan het schrijvers- en producerstalent van John Terra en Ya Nick. Datzelfde duo zorgt voor Onder de toren dat meteen de toon zet voor de weg naar een breed publiek.

Als Christoff de demo aan zijn ouders laat horen, zijn ze er niet zo wild van. Er wordt keihard aan het nummer geschaafd alvorens het in te zingen. De derde augustus 1995 staat Onder de toren torenhoog in de Vlaamse top tien. Nadat zijn opnamen die hij voor Onadisc inblikte in 1995 op het album Liefde is méér dan een woord zijn verschenen, komt Assekrem het jaar daarop op de proppen met Intro waarop zijn eerste hits, aangevuld met het vaak over de radio gehoorde De levensgenieter. Het album Intro wordt door de media graag omhelst, iets later met goud bekroond. In die periode valt het op dat Christoff zich almaar méér profileert als een live-artiest. Het podium is de plaats waar hij zich het best thuisvoelt.

Intussen was Yan Nik overleden, pseudoniem van de bekende tv-presentator Jan Theys met wie John Terra tot dan toe had samengewerkt. Theys schaafde veel aan Christoff's uitspraak en gaf hem tips hoe hij zich tot zijn publiek moest richten. Pa De Bolle was intussen apetrots op zijn zoon geworden en ging almaar vaker en liever mee naar zijn optredens.