Christoff

Delen S
Geboren in Ninove
op 18 juni 1976
Christoff De Bolle
Bekijk DiscografiesLees Biografie
"Hij heeft zoveel succes, maar is toch nog altijd gewoon dezelfde gebleven." - Kathleen Aerts
De koning van de Vlaamse feestmuziek

Als je bij me bent

Vrijdag de 23ste april 2021 brengt Christoff na 3 jaar nog eens een nieuwe single uit, Als je bij me bent, door hem geschreven samen met Bart Foubert. Deze single wordt een ankerpunt in de carrière van Christoff. Voor hem is de tijd van de typische schlager voorbij. Naar het voorbeeld van zijn Duitse idool Helene Fischer kiest hij voortaan voor popschlagers. Het mag allemaal wat ruiger. Vanaf nu toe laat hij zich ook begeleiden door een jonge 5-koppige band die er stevig tegenaan zal gaan. De gelakte schoentjes en het klassieke kostuum hebben intussen plaatsgemaakt voor een zwart jeanspak met daaronder een strakwitte T-shirt. Na de zomer lanceert hij zijn nieuwe album "Christoff 3.0". De fans van het eerste uur hoeven echter niet af te haken, want zelfs voor de polonaise is op die cd een plaats gereserveerd.

Hartoperatie

Het nieuwe jaar 2019 startte voor Christoff in mineur. Hij moest tijdens de eerste week van januari hoogdringend een hartoperatie ondergaan. Aan "Het Laatste Nieuws" vertelt hij daarover: "Ik heb samen met mijn zus Lindsay een hele reeks uitverkochte kerstconcerten gegeven in december. Maar toen ik na de feestdagen ging sporten, werd ik plots onwel. Ze hebben me meteen naar de spoed gebracht. Ik ben goed bevriend met cardioloog Pedro Brugada en toen die mijn dossier ingekeken had, sloeg hij meteen alarm. Ik had een lekkende hartklep en het was ernstig, zei hij. Ik moest zo snel mogelijk geopereerd worden." Christoff werd geopereerd door hartspecialist Hugo Vanermen die ook koning Albert al tweemaal opereerde. Volgens hem was die ingreep bij Christoff hoogdringend: “Hij had een hartklep die heel erg lekte tussen de linkerkamer en de voorkamer van het hart. Je moet zo’n hartklep zien als een parachute die opgespannen wordt bij elke hartslag. Als een koordje te lang geworden is, sluit die klep niet meer goed. Bij elke hartslag wordt bloed weggepompt, maar bij Christoff vloeide 30 procent terug in de verkeerde richting.

De Loftrompetten 2018

Woensdag de 14de november 2018 werden in Oostende voor de vijfde maal "De Loftrompetten" uitgereikt, een organisatie van de artiestenbelangenvereniging VLAPO en Ment-TV. Producers, presentatoren van Radio 2, de leden van de raad van bestuur van VLAPO en Ment-TV en journalisten van diverse media stemden weer tot een shortlist binnen verschillende categorieën. In de categorie "Beste nummer gebracht door een zanger" werd Christoff bekroond voor Stapel op jou. Dit lied, in een productie van Hans Aalbers, is een vertaling door Jan Smit van de Duitse hit Wenn nicht jetzt, wann dann? van Höhner. Hiermee stond Christoff de 18de augustus 2018 op de 10de plaats in de Vlaamse Top 50.

Ho-dio-di-jee

De 12de januari 2018 brengt Christoff samen met Klubbb3 hun derde album uit "Ho-dio-di-jee" dat voor het eerst ook een Benelux-editie krijgt met twee exclusieve Nederlandstalige nummers: Je slaat jezelf er wel doorheen en de titelsong, die op single wordt uitgebracht en de 19de januari op plaats 19 piekt in de Vlaamse Top 50. Christoff, Jan en Florian kwamen in ons land hun album persoonlijk voorstellen. Ze zijn trots dat ze de schlager nieuw leven hebben ingeblazen door dat genre jong, modern en vernieuwd te laten klinken. Volgens Jan Smit willen ze via die twee liedjes in het Nederlands ook het publiek in Vlaanderen en Nederland naar zich toe trekken. "We sluiten trouwens niet uit dat we in de toekomst ook in andere talen zullen zingen", aldus Jan.

De Hits

Vrijdag de 13de oktober 2017 ligt de nieuwste cd van Christoff in de winkel: een verzamelaar met de toepasselijke titel "De Hits", in het totaal goed voor eenentwintig nummers. Geen enkele Vlaamse zanger scoorde de voorbije tien jaar zoveel nummer 1-hits als Christoff. Ze staan allemaal verzameld op dit album, onder meer "Sweet Caroline","Een Ster" en "7 Zonden", met daarnaast zijn bekende duetten met onder anderen André Hazes, René Froger en Willeke Alberti. Er staan ook drie nieuwe nummers op de cd, waaronder de recente single "Dronken Van Liefde" geschreven door Tobias Reitz en Bart Foubert, "Verdergaan" van Miguel Wiels en en het speciaal voor zijn zwangere zus Lindsay geschreven"Voor jou (nieuw geluk") die begin januari 2018 bevalt. Het liedje is van de hand van Yves Segers, al paste Christoff voor deze gelegenheid de tekst lichtjes aan. Maar Lindsay heeft nog werk voor de boeg, want ze mag eerst nog optreden met haar broer tijdens de "Vrienden voor het leven tour 2017" samen met Laura Lynn en Frans Bauer, onder andere de 14de oktober in de "Stadsschouwburg" van Antwerpen en de 4de november in "Ethias Theater" te Hasselt.

Jetzt geht’s richtig los

2017 kondigt zich voor Christoff meteen als een druk jaar aan. Hij staat voor enkele belangrijke maanden in zijn loopbaan en spitst al zijn aandacht in het voorjaar op Duitsland toe. Speciaal voor onze oosterburen houdt hij zijn agenda tot begin mei vrij. Samen met Klubbb3, een succesvol trio dat hij met Jan Smit en Florian Silbereisen vormt, is hij daar de nieuwe schlagersensatie. Vrijdag de 6de januari brengen ze in Duitsland hun tweede album Jetzt geht’s richtig los uit, met daaruit als eerste single de meezinger Jetzt erst recht, zijn ze tussen nu en eind april in drie tv-shows te zien en geven ze zo'n 31 megaconcerten. Door deze overvolle agenda heeft Christoff privé besloten voorlopig een pauze in te lassen in zijn relatie met zijn vriend Jef. Ik kan bezwaarlijk zeggen: "Duitsland, ik kom niet, want ik verkies qualitytime met mijn vriend. In dezen is het voor mij qua carrièreplanning nu of nooit", aldus een enthousiaste Christoff. Vrijdag de 13de januari staat de cd **Jetzt geht's richtig los¨¨ op 1 in de Duitse albumcharts.

Goud voor Vorsicht Unzensiert

Vlak voor zijn feestelijk optreden in het Casino Kursaal te Oostende op zondag 30 oktober 2016 werd Christoff door zijn platenfirma Universal een verrassing aangeboden. Als lid van de gelegenheidsgroep Klubbb 3 kregen hij, Florian Silbereisen en Jan Smit, goud voor de verkoop van méér dan 10.000 exemplaren in Vlaanderen van hun debuutalbum Vorsicht Unzensiert, intussen goed voor méér dan 180.000 exemplaren in Duitsland, terwijl het album het voorbije jaar ook in Zwitserland en Oostenrijk erg vlot over de toonbank ging.

Radio 2 Zomerhit 2016

Op zondag 21 augustus 2016 was het weerom bingo voor Christoff. Hij presenteerde die avond vanuit Blankenberge samen met Peter Van de Veire niet alleen "Radio 2 Zomerhit 2016" op Eén en Radio 2, maar mocht nog maar eens in de prijzen delen. Uit handen van Stan Van Samang kreeg hij de trofee voor "Beste Zanger".

Hou me vast

Op maandag 11 juli 2016 verrast Christoff op onze Vlaamse feestdag zijn fans met zijn nieuwe studioalbum "Hou me vast" en dit om zijn 25 jarige jubileum extra in de verf te zetten, gekoppeld aan drie jubileumconcerten in oktober en november. Voor "Hou me vast" deed Christoff ook deze keer een beroep op de Nederlandse topproducer Hans Aalbers en schrijvers als onder anderen Will Tura , Uwe Busse, René Froger en Udo Mechels. Samen zorgden Christoff en Hans voor dertien nieuwe songs waaronder sowieso het duet Heel graag zien met zus Lindsay en als verrassing het feestelijke Vanavond gaat het gebeuren met Gerard Joling. Met dit album wil Christoff vooral een lans breken voor het Vlaamse lied dat nog altijd te zeer laatdunkend als schlager wordt bestempeld. Met nummers als Ogen weer geopend en Zij wacht op haar prins probeert hij het genre naar een hoger niveau te tillen zoals dat Jan Smit in Nederland is gelukt die het genre daar als volkspop in de etalage plaatst. Kortelings liet collega Laura Lynn die nieuwe aanpak al horen op haar album "Eindeloos". Uiteraard ontbreken de hits Vergeven kan, vergeten niet en Ik ben geboren om van jou te houden niet. Als bonus bevat het album ook een track van het succesvolle Christoff project KLUBBB3, waarvan inmiddels al ruim 130.000 albums werden verkocht.

Jij bent mij hartslag

Ik ben geboren om van jou te houden

Ik ben geboren om van jou te houden

Op vrijdag 11 maart 2016 ligt de nieuwe single van Christoff in de winkel "Ik ben geboren om van jou te houden". De single, een vertaling van "Geboren um dich zu lieben" van DJ. Otzi en Nik P, is de start van het feestelijke jubileumjaar van Christoff waarin hij zijn vijfentwintig jaar op de planken uitgebreid zal vieren. Deze plaat is tevens de voorloper van het nieuwe album dat naar goede traditie ook dit jaar op 11 juli zal gereleased worden. Om die vijfentwintigjarige carrière te vieren, geeft Christoff drie exclusieve concerten: op 15 oktober in het "Ethias Theater" in Hasselt, op 30 oktober in het "Kursaal" van Oostende en op 26 november in de "Oktoberhallen" te Wieze. Hij lanceert in het najaar ook zijn eigen schoenencollectie.

Vorsicht Unzensiert !

Vrijdag 8 januari 2016 ligt er een speciaal album in de rekken. Die dag verschijnt de cd "Vorsicht Unzensiert !", gezongen door KLUBBB 3 oftewel Christoff, Florian Silbereisen en Jan Smit. Zij sloegen de handen in elkaar om een uniek schlagertrio samen te stellen met een internationale uitstraling. Dit debuutalbum, dat in vijf landen uitkomt, is een cd vol met nieuw geschreven party- en schlagersongs. De Duitse topproducer Uwe Busse schreef alle liedjes en zat ook achter de knoppen. Vanaf begin januari gaat het trio samen op pad om het album te promoten en uiteraard staat ook Vlaanderen op de agenda. Uit dit album werd meteen de single Du schaffst das schon op de fans losgelaten.

Nieuwe website

Maandag 30 november 2015 lanceert Christoff zijn nieuwe website www.christoffkerst.be. Dit om helemaal in de sfeer te blijven van het nieuwe succesalbum van Christoff "Kerstmis met jou".

Kerstmis vier je niet alleen

Vrijdag de zesde november 2015 stelt Christoff de single Kerstmis vier je niet alleen voor. Het nummer vertelt waarover het voor Christoff met Kerstmis echt om draait: dit is het feest van de vriendschap en niemand moet dat feest alleen vieren. Op zaterdag 14 november zou hij daar zijn album "Kerstmis met jou" aan zijn fans en de media voorstellen, maar dat kon door de vreselijke terreuraanslagen de dag voordien in Parijs niet doorgaan. De voorstelling van het album werd verplaatst naar "Eurotuin" in Merelbeke. Zondag de twintigste december kreeg Christoff naar aanleiding van de verkoop van meer dan vijftienduizend verkochte exemplaren van dit album tijdens zijn concert in de "Basiliek van Koekelberg" een gouden award uit handen van Will Tura , voor een publiek van maar liefst twaalfhonderd fans.

Platina in Duitsland

En Christoff blijft edelmetaal verzamelen. Zaterdag de tiende oktober 2015 was Christoff te gast tijdens de live tv-show "150 Jahre Schlager – Das grosse Fest zum Jubiläum" op ARS/ORF. In de drie uur durende en door zo’n zes miljoen mensen bekeken live-uitzending waren onder meer Semino Rossi, Mireille Matthieu, Howard Carpendale en Vicky Leandros te gast. Christoff had de eer om samen met de gastheer van de show, de populaire Florian Silbereisen, het duet _Viel schöner kann es gar nicht sein,_ te zingen. Nadien mocht Christoff, Florian verrassen met een platina award voor de verkoop van hun duet.

Vergeven kan, vergeten niet

Christoff goes pop?

Christoff omschrijft zich de voorbije maanden in de pers als een Vlaamse zanger. Hij wil niet meer als schlagerkoning aangesproken worden. Daarom dat hij sinds zijn album Altijd onderweg optreedt met een stel hippe, jonge muzikanten. Het schlagergeluid is inmiddels zo goed als verdwenen, hij is meer in de richting van de schlagerpop geëvolueerd.

Vrijdag de vijfde juni 2015 werd door Patrick Guns, general manager van Universal Belgium, een platinaplaat uitgereikt aan Christoff voor de verkoop van méér dan twintigduizend stuks van zijn album Altijd onderweg, zijn achtste platina-exemplaar op rij!

Liefde voor Muziek

Begin maart 2015 wordt als derde single uit het album Altijd onderweg het nummer In de zevende hemel gereleaset. Dit album leverde eerder al de nummer 1-hits M'n beste vriend en Voor jou op.

In het VTM-programma Liefde voor Muziek coveren zes artiesten van diverse pluimage elkaars liedjes. In de tweede aflevering van het VTM-programma Liefde voor Muziek stonden de dertigste maart 2015 de songs van Slongs Dievanongs centraal. Nadat Christoff in de eerste aflevering zijn collega-artiesten en ook de kijkers overweldigde met zijn knappe vertolking van King in My Head van Stan van Samang, maakte hij opnieuw indruk met zijn cover van Ik zen nu de bank die hij lanceerde als Ik ben toch geen bank.

Platina toekomst

23 december 2014 mag Christoff het jaar feestrijk afronden. Tijdens de uitreiking in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas ontvangt hij van Dirk Van der Auwera, marketing directeur bij Universal, een platina award voor de verkoop van méér dan twintigduizend exemplaren van het album Back to Back, Christoff & Will Tura. Christoff over die platina award: "_Elke award die ik krijg, neem ik nog steeds even dankbaar aan en doet mij iets als artiest. Net als de gouden, zal ook deze platina award een heel bijzondere plaatsje krijgen bij mij thuis. Het was sowieso al een enorme eer met een legende en voorbeeld als Will Tura deze "Back To Back" te mogen uitbrengen, maar dit is toch wel de kers op de taart._"

Onze Vader

In september 2014 pakt Radio 2 uit met De Vlaamse Top 50 van Ultratop. Die wordt vakkundig aan mekaar gepraat door Christoff die maar wat blij is dat de VRT met dit initiatief uitpakt nét op het moment dat een rist Vlamingen qua Vlaamse schlagers al een tijdje op hun honger blijven zitten. Vanaf zondag 14 september is Christoff elke zondag twee uur lang te horen.

In het najaar van 2014 doet Christoff van zich spreken in de Vlaamse media door de release van het Onze Vader, geen eigen nummer, maar het originele kerklied in een nieuw jasje. Hij wil daarmee een statement maken dat je je geloof niet hoeft te verstoppen. Christoff merkte dat veel jongeren terugkeren naar het gebed waaruit ze kracht kunnen putten.

Deze versie verscheen de 27ste oktober op de cd Back to back Will Tura & Christoff met daarop twintig hits van Tura en twintig van Christoff. De 23ste november staan Christoff en Tura voor het eerst samen op de planken tijdens een uniek concert in de Oktoberhallen. Will Tura staat dan aan de vooravond van zijn 75ste verjaardag en Christoff neemt hiermee de aftrap van de feestviering rond zijn 25-jarige carrière. De achtste november pronkt Christoff met de singleversie van het Onze Vader op één in de Vlaamse Top 50.

Voor jou

Hartpijn

De 25ste augustus meldt Het Laatste Nieuws dat Christoff en zijn vriend Niels na zeven jaar besloten hebben uit elkaar te gaan. Een tijdje later trok Christoff zich in zijn eentje terug in een Weens klooster om zich daar tijdens een vijfdaagse retraite te bezinnen. Net op het moment dat hij wekenlang op één staat in de Vlaamse Top Tien met M'n beste vriend, een vertaling door Christoff van Together (flying on the wings of tenderness).

Altijd onderweg

De doornatte maand juli 2014 zet Christoff in met de release van zijn album Altijd Onderweg. Om het zo Vlaams mogelijk te houden, stelt Christoff zijn nieuw album voor op 11 juli, de Vlaamse feestdag. Tijdens de persconferentie in Lint laat hij meteen horen dat hij van nu af aan wil gaan voor wat méér popgeluiden in zijn muziek. Jan Smit en Nick & Simon moeten daarbij het grote voorbeeld zijn geweest, dat kan niet anders.

Nieuw is ook dat Christoff deze keer al de teksten zelf heeft geschreven waarbij hij vooral trots is op de nummers De zevende hemel en Voor jou, dat hij speciaal aan zijn fans opdraagt. Christoff dweept duidelijk met liedjes met een mooie, eenvoudige tekst, badend in een commerciële, toegankelijke melodie. Op dit album bewust geen duet met zijn zus Lindsay, maar wel met Kathleen Aerts Mijn engel hou me vast en eentje met zijn Duitse collega zanger-presentator Florian Silbereisen.

Onze vader

Christoff & vrienden 2

In 2012 wordt in Duitsland zijn derde album gereleaset Feuerwerk met daarop de hit Das 1000 Sterne Hotel én een duet met Florian Silbereisen. Op de Vlaamse feestdag 11 juli 2013 stelt Christoff zijn nieuw album Christoff & Vrienden 2 voor. Eerder dat jaar was er als voorbode de single Zeg maar niets meer die hij samen met de zoon van André Hazes inzong.

Dat smaakt naar méér Nederlandse sterren en dat is op zijn album Christoff & Vrienden 2 duidelijk te horen. Met René Froger zingt hij diens megahit Alles kan een mens gelukkig maken, samen met Corry Konings Wie kan zonder liefde leven en met Rob de Nijs Malle Babbe. In eigen land ging Christoff aankloppen bij onder meer De Romeo's, Belle Perez, natuurlijk zijn zus Lindsay én The Voice finalist Robby Longo.

20 jaar op de planken

In 2011 wordt er teruggeblikt op zijn twintigjarige carrière. Niet verlegen om een leuke invalshoek pakt Christoff uit met het album Christoff en vrienden waaraan hij de negentiende november van dat jaar een gelijknamige show in de Ethias Arena te Hasselt koppelt. Hij krijgt daarbij de vocale steun van Kathleen van K3, Jo Vally , Willeke Alberti, The Sunsets, Dana Winner , Luc Steeno en uiteraard zijn zus Lindsay . Dat concert is zo'n meevaller dat hij er een vervolg aan breit en er mee op tournee door Vlaanderen trekt. Van dat concert verschijnt er trouwens iets later een live album.

Mijn nummer één

Christoff zingt zijn hit Mijn nummer één samen met De Sunsets in Vlaanderen muziekland. Boortmeerbeek viert mee.

Christoff-medley

Christoff geeft een interview en zingt een medley met zijn grootste hits bij Peter Live. Daarop volgt een jolige interpretatie door Peter Van de Veire van zijn gast.

Blaue Augen

Op de Duitse markt presenteert Christoff zijn eerste album Blaue Augen met daarop het aanstekelijke Diesmal ist es Liebe en Du bist wie ein Traum. Omdat de fans er om smeken, verschijnen in 2010 zijn successen op het album Alle Hits, goed voor tweeëndertigduizend verkochte stuks.

Om Duitsland aan zijn kant te krijgen, besluit hij wijselijk daar op tournee te gaan samen met de bij onze oosterburen populaire Florian Silbereisen. Het wordt een boem! Die tournee krijgt een extra glans door de release van het album Das geht klar. Op de hoes lezen we dat in Düsseldorf zijn Duitse fanclub is gevestigd.

1001 Nachten

Zijn volgend album 1001 Nachten slaat in 2009 iedereen met verstomming. De titel vindt Christoff een terechte keuze omdat hij in sprookjes is blijven geloven, vooral in zijn sprookje. Er staat geen rem op de verkoop en na enkele maanden wordt de platinum status bereikt.

Het door Diehter Bohlen geschreven In 100.000 Jahren wordt in de vertaalde versie In 100.000 jaren de eerstvolgende single. Christoff durft het ook nu aan de tekst zelf te schrijven. Om in de buurt van de schlager te blijven, vertaalt hij een hit van Dieter Kindl Miljonair en dat wordt de volgende singlekeuze.

2009 is het jaar dat Christoff opeenvolgend vijf nummer één hits scoort. Alleen The Sunsets, het accordeonduo uit zijn eigen platenstal, durft in de hitlijsten met hem duelleren. Qua repertoirekeuze staat er voor Christoff maar één norm voorop: de liedjes moeten zon uitstralen, ze moeten zijn fans en luisteraars een blij gevoel geven én hen vooral aanzetten mee te zingen.

Deutschland

In het voorjaar van 2009 wordt Christoff de gangmaker van het Schlagerfestival in de Ethias-Arena in Hasselt. Er wordt ook almaar vaker gelonkt naar de Duitse markt, getuige het nummer Der Mond und die Sterne op zijn album Zeven Zonden. Leuk is dat hij daarop een hommage brengt aan zijn collega Bob Benny middels zijn versie van Blauw is de nacht. Zijn Duitse single Deine Blauen Augen werd bij onze oosterburen in 2007 al grijsgedraaid en die nodigen hem graag uit voor hun radio- en televisieshows. Een stoomcursus Duits moet hem vlot verstaanbaar maken.

Christoff een ster

Marcel Vanthilt ontdekt samen met het grote publiek deze nieuwe ster in Zomer 2008. Een indringend interview met zanger Christoff.

Zeven zonden

Somerliefde wordt zijn eerste liedje in het Afrikaans. Helmut Lotti , Dana Winner en Stef Bos hadden het hem voorgedaan. Somerliefde is een duet met de Zuid-Afrikaanse zanger Gerri Pretorius.

In 2008 staat hij op het podium van het Schlagerfestival, georganiseerd door VTM. ARS blijft investeren in Christoff die dat jaar inzet met het beresterke Een ster, vertaling van Ein Stern der deinen Namen trägt van Nikolaus Presnik, dat het album Zeven Zonden voorafgaat. De single wordt één van zijn grootste hits en voert wekenlang de Vlaamse top tien aan. In de Ultra Top Vijftig verrast hij iedereen door daar eveneens te gaan postvatten op de eerste plaats.

Het album hangt intussen in een gouden versie bij hem thuis aan de muur. Hij moet wel beginnen opletten, want zus Lindsay heeft haar stoute schoenen aangetrokken en beslist om een carrière als solozangeres op te starten. Het wordt een duel voor de eerste plaats wanneer zij komt opzetten met Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Christoff privé

Omdat hij nogal op zijn privé is gesteld en daar in alle stilte van wil genieten, geeft Christoff in de maand april 2008 in een interview met het Nieuwsblad pas toe dat hij homo is. Zijn fans deert die outing niet, want voor hen blijft hij de lieve jongen die altijd zeer attent is gebleven. Hij houdt er de media aan dat hij erop staat dat ze ook in de toekomst zijn privacy moeten blijven respecteren, anders zou de liefde snel bekoeld kunnen zijn. Dus in de media te koop lopen met zijn levenspartner zal je Christoff zeker niet zien doen.

Als ik in je blauwe ogen kijk

Christoff zingt uit volle borst zijn Als ik in je blauwe ogen kijk in De Provincieshow. Topentertainment voor fans van allerlei pluimage!

Blauwe ogen

Zijn zus en moeder gaan voortaan hun schouders onder de firma Christoff zetten. Er wordt een tijdje in eigen beheer opgenomen en georganiseerd: Alles is mogelijk, Zo mooi en Daar zijn geen woorden voor worden op eigen initiatief aan de man gebracht. Die liedjes waren oorspronkelijk bedoeld voor een volgende full cd. Christoff ziet het op een bepaald moment niet meer zitten. De samenwerking met zijn vorige manager heeft hem blijkbaar geen goed gedaan. Aan Dag Allemaal vertelt hij dat hij zich ontzettend triest voelde, machteloos. Op een bepaald moment overwoog hij zelfs uit het leven te stappen. Hij zat er volledig door.

Gelukkig waren er zijn zus Lindsay en zijn beide ouders om hem er overheen te helpen. Als coach wordt Gino Moerman aangetrokken, een man die het klappen van de Vlaamse zweep goed kent. Hij brengt er de nodige schwung in, nieuwe deuren gaan voor hem open. Het is Gino's idee om een platendeal af te sluiten met het dynamische ARS label. Gepland, gewikt en gewogen, verschijnt de 11de juli 2007, uitgerekend op de Vlaamse feestdag, het album Blauwe Ogen. Met de hulp van producer Hans Aalbers, slaagt Christoff er in eindelijk te klinken zoals hij wil, als de nieuwe Vlaamse schlagerzanger.

Om een soort earcatcher te hebben, wordt er voor dit album een nieuwe versie ingeblikt van Onder de toren en mag Lindsay nog eens een keertje meezingen, deze keer in het duet Als je bij me bent. Het album is een regelrechte voltreffer, goed voor twintigduizend exemplaren én voor goud.

Eurosong 2002

In 2002 probeert Christoff het nog eens tijdens een nieuwe selectie voor Eurosong, deze keer met Op naar de top, maar ook nu mag het niet lukken. Sergio voert tijdens die selectie de boventoon en die geeft ook duidelijk de heersende trend en stijl aan. De jury is behoorlijk hard voor Christoff. Andrea Croonenbergs vindt dat hij zich beter met zijn hobby bezighoudt: een partijtje tennissen. Dat was eerder op de man spelen dan op het liedje zelf.

Op naar de top

Christoff waagt zijn kans tijdens Eurosong 2002 met Op naar de top. Aan het einde hoor je de harde commentaren van o.a. Marcel Vanthilt.

De zoektocht

Op zoek naar hippere songs komt Christoff op de proppen met De flamenco speelt en Amor, amor, amor. Dat laatste doet het zomers goed, maar die flamenco met een wat aparte beat vindt Christoff nog altijd een ware miskleun en weigert sinds toen nog altijd het liedje live te zingen. Christoff voelt zich na dat avontuur ongelukkig. Bij platenlabel Assekrem zitten ze duidelijk op een andere golflengte. De liefde tussen beide partijen geraakt zoek. Er wordt niet echt meer geïnvesteerd in nieuw songmateriaal. Er komt ook geen nieuw album meer uit. Hij mag dan vaak optreden, hij merkt dat hij artistiek ter plaatse blijft trappelen, hij boekt geen vooruitgang.

Terugval

Qua singles wordt het nadien wat zoeken en kijken de fans een beetje vreemd op bij nummers zoals Wil je nooit vergeten en Dédé mon copain, een waargebeurd verhaal over een accordeonist die zijn leven lang in een cafeetje in Brussel speelde. Het mogen dan wel knappe liedjes zijn en steengoede producties, het publiek hapt niet toe en dreigt af te haken.

Het Vlaamse lied dat het voorgaand decennium nog hoge ogen had gegooid dankzij Tien om te Zien, moet aan impact inboeten. Vooral Radio 2 eist productioneel méér kwaliteit. Ze willen méér pop in de Vlaamse liedjes horen betere teksten, minder schlagergehalte. Die gedwongen vernieuwing ligt Christoff niet zo goed. Willens nillens verliezen ze een aantal jaren door die zoektocht. Intussen werd in 2001 de verzamelaar 10 jaar Christoff in de markt gezet met daarop zijn achttien meest gedraaide en verkochte singlehits.

Ik geef me helemaal

Christoff brengt Ik geef me helemaal tijdens het programma Hitkracht.

God

Hij praat er niet vaak over, maar Christoff is een religieuze jongen die weet wat bidden is. Toen hij elf was, stelden de dokters bij hem een hersentumor vast. Ze gaven hem amper tien procent overlevingskans. Met de steun van zijn ouders en het gebed zette hij door. Een operatie heeft hem toen het leven gered. Sinds die dag gelooft hij dat hij van hierboven een tweede kans heeft gekregen en dat verklaart ook zijn enorme werkdrift en doorzettingsvermogen. Elke dag houdt hij wat tijd vrij om te bidden.

Toen de tweeëntwintigste oktober Humo bij hem aan klopte voor een interview onder de hoofding Boven alle lof, schlagerfenomeen Christoff, aarzelde hij niet om aan Noud Jansen te vertellen dat geloven in God en dagelijks bidden voor hem de doodnormaalste zaak van de wereld is. Hij gaf ook spontaan toe dat dichter bij God komen dan hij zich voelt, onmogelijk is.

Millennium

Van sterrenbeeld is Christoff een tweeling, een wispelturige jongen, de enige dag happier dan de andere en dat inspireert John Terra en Daniël Ditmar tot het schrijven van het liedje De Optimist waarmee hij in 1999 het album Millennium opent. In M'n engelbewaarder heeft Daniël Ditmar de vraag van Christoff om een liedje met een wat religieuze inhoud te schrijven, iets té breed geïnterpreteerd. Hij gaf het liedje een romantisch tintje mee.

Ook al had Lindsay vaak aangegeven dat zij liever thuis de boekhouding van Christoff in de gaten hield dan zich in de kijker te zingen, toch kweelt ze op het album Millennium samen met hem Pluk de dag, zowat het levensmotto van haar broer. Anders dan het doorsnee liedje klinkt Dans le jardin de Sainte Cathérine dat kan rekenen op aardig wat airplay.

Dans le jardin de Sainte Catherine

Christoff zingt Dans le jardin de Sainte Catherine in De Muziekdoos.

Een optimist

Christoff zingt Een optimist in De Muziekdoos.

Gevoelens

Christoff zingt over Gevoelens, tijdens De Muziekdoos.

Samen dromen

Christoff brengt Samen dromen tijdens het programma De Muziekdoos.

In volle vlucht

In 1997 is er het album In volle vlucht. Lindsay gaat nog eens meezingen, deze keer een compositie van Erik Van Neygen Als de wilde kers bloeit. Liedjes die blijven hangen zijn: Koning Clown en het tekstueel dubbelzinnige Kopje Onder.

Kopje onder

Christoff gaat Kopje onder in De Muziekdoos.

Koning Clown

Christoff zingt Koning Clown tijdens De Muziekdoos.

Dat kleine stukje straat

Christoff zingt over Dat kleine stukje straat in het populaire programma De Muziekdoos.

Hardrockmedley in De Droomfabriek

Christoff brengt een verrassende hardrockmedley in De Droomfabriek. Samen met Johan Verstreken, Donaat Deriemaeker en Lisa Del Bo.

Onder de toren

Christoff zingt Onder de toren in Het Swingpaleis.

We nemen elkaar zoals we zijn

Christoff en zijn zus Lindsay zingen We nemen elkaar zoals we zijn tijdens De Muziekdoos.

Verdrinken in je ogen

Christoff wilt Verdrinken in je ogen, tijdens de Muziekdoos.

Levensgenieter

Christoff brengt het nummer Levensgenieter in De niks voor niks show.

Ik beleef het allemaal opnieuw

Christoff brengt Ik beleef het allemaal opnieuw in De Muziekdoos.

Onder de toren

Bij het platenlabel Assekrem scoort Christoff zijn eerste echte hit Terug naar de zon, een soort rode loper naar zijn échte doorbraak met Onder de toren. Hij koestert slechts één droom: Vlaamse liedjes zingen en bekend worden en dat is een verlangen dat ze bij Assekrem perfect aanvoelen. Christoff wordt gekoppeld aan het schrijvers- en producerstalent van John Terra en Ya Nick. Datzelfde duo zorgt voor Onder de toren dat meteen de toon zet voor de weg naar een breed publiek.

Als Christoff de demo aan zijn ouders laat horen, zijn ze er niet zo wild van. Er wordt keihard aan het nummer geschaafd alvorens het in te zingen. De derde augustus 1995 staat Onder de toren torenhoog in de Vlaamse top tien. Nadat zijn opnamen die hij voor Onadisc inblikte in 1995 op het album Liefde is méér dan een woord zijn verschenen, komt Assekrem het jaar daarop op de proppen met Intro waarop zijn eerste hits, aangevuld met het vaak over de radio gehoorde De levensgenieter. Het album Intro wordt door de media graag omhelst, iets later met goud bekroond. In die periode valt het op dat Christoff zich almaar méér profileert als een live-artiest. Het podium is de plaats waar hij zich het best thuisvoelt.

Intussen was Yan Nik overleden, pseudoniem van de bekende tv-presentator Jan Theys met wie John Terra tot dan toe had samengewerkt. Theys schaafde veel aan Christoff's uitspraak en gaf hem tips hoe hij zich tot zijn publiek moest richten. Pa De Bolle was intussen apetrots op zijn zoon geworden en ging almaar vaker en liever mee naar zijn optredens.

Eurosong 1993

Christoff wordt in 1993 door de VRT uitgenodigd voor de preselecties van Eurosong, het jaar dat Barbara Dex mag gaan met Iemand als jij. Tijdens die preselecties zingt Christoff Zend een S.O.S.! De jury beoordeelt zijn deelname zeer uiteenlopend, wat in de pers vragen oproept, maar de publiciteit is in elk geval meegenomen.

Onadisk neemt op advies van Marion Atria, de voormalige manager van Sandra Kim, een duet op van Christoff samen met zijn zus Lindsay . Dat was op dat moment voor Vlaanderen een unieke combinatie. Zij zong al in het achtergrondkoor. Hij moet haar wel eerst over de schreef trekken, maar het lukt wat resulteert in het duet Liefde is méér dan een woord. Er wordt vlug nog een duet met Lindsay ingeblikt Door regen en door wind, maar daar blijft het bij.

Zend een SOS

Christoff doet mee aan de preselecties voor het Eurovisiesongfestival in 1993.

'k Voel me zo goed vandaag

Dat VTM-verhaal bezorgt Christoff een platencontract bij Onadisk in Brugge, de firma van Christoff Wybouw. Op zoek naar een geschikte song komen ze terecht bij I promised myself van Nick Kamen dat toen erg goed in de markt ligt. Christoff maakt er 'k Voel me zo goed vandaag dat de 23ste januari 1992 in de buurt van de Vlaamse top tien geraakt.

Omdat hij zijn middelbare studies inmiddels heeft opgegeven, maar toch een opleiding wil volgen, trekt Christoff naar de Showbizzschool in Oostende. Zijn klasgenoten van toen waren: Laura Lynn , Vanessa Chinitor en Gunther Levi. Les krijgt hij onder meer van Serge Gobin en Ignace Baert. Meteen blijkt dit geen spek voor zijn bek. Hij houdt niet zo van de mentaliteit die daar heerst. Christoff scoort trouwens snel succes met zijn optredens en is regelmatig te zien in Tien Om Te Zien. Hij gaat opnieuw deeltijds onderwijs volgen, deze keer kantoor moderne talen.

De Soundmixshow

Omdat hij graag zingt, sluit hij zich aan bij het kerkkoor van Hemelrijk, een gehucht van Denderleeuw. Samen met dat koor mag hij in 1986 optreden op het Kasteel van Laken voor Koningin Fabiola. Dat smaakt naar méér. Zijn moeder ziet wel wat in het zangtalent van haar zoon en schrijft hem in voor een soundmixshow De Gouden Micro. Christoff is weg van de liedjes van Luc Steeno , de keuze is dus snel gemaakt.

De elfde augustus 1990 waagt hij zijn eerste kans. Micha Marah presenteert. Aan zijn overwinning hangt een platencontract vast, maar daar gaat Christoff voorlopig niet op in omdat hij nog studeert en hij zichzelf nog iets té jong vindt. Overtuigd dat het allemaal wel zal lukken, doet hij het jaar nadien mee aan de VTM Soundmixshow, zingt het nummer Voor Jou van Luc Steeno en gaat aan de haal met de vierde plaats.

Op school valt het echter niet mee. Daar wordt hij uitgelachen nu hij op tv te zien is. Zowel de leerlingen als de leraren hebben op alles en nog wat commentaar. Hij verhuist naar het KTA, het gemeenschapsonderwijs in Aalst, en wordt daar sympathieker onthaald. Hij volgt deeltijds onderwijs wat perfect te combineren valt met zijn carrière die vrij snel uit de startblokken schiet. Het enige jammere aan dit verhaal vindt Christoff dat hij er geen diploma aan heeft overgehouden.

Bezige bij

Hij is nog maar zes als hij wordt ingeschreven aan de gemeentelijke academie. Dictie gaat hij volgen en aansluitend voordracht en toneel. Mama houdt een oogje in het zeil en spoort hem aan waar het enigszins nodig was. Intussen loopt hij lagere school in Denderleeuw. Hij start daar ook met zijn middelbare studies, de studierichting economie-moderne talen.

Christoff wordt geboren

Christoff De Bolle werd de 18de juni 1976 in Ninove geboren. Zijn ouders waren zelfstandigen. Vader was aannemer. Hij runde die zaak samen met zijn broer en zijn schoonvader. Op latere leeftijd mocht Christoff mee naar de werf, maar ze hadden snel door dat hij de bouw niet in de vingers had. Thuis was het gezelliger, daar klonk vaak muziek.

Christoff werd met Nederlandstalige liedjes grootgebracht. Hij verbleef vaak bij zijn grootouders en die waren dol op de hits van Willeke Alberti en de Zangeres Zonder Naam. Er werd ook vaak gedanst. Zowel zijn ouders als zijn grootouders hadden snel door dat Christoff het artistieke in zich had. Hij zong graag waarbij Zie ik de lichtjes van de Schelde al snel tot één van zijn favorieten ging behoren.