Bobby Prins

Bobby herpakt zich

In 1996 krijgt hij tijdens het joggen een hartaanval en moet revalideren. Optreden zit er dan niet meer in. Maar Bobby herpakt zich. Een jaar later is er het album Terug van weggeweest. Op dit album covert Bobby golden oldies zoals Ask me en I'm yours van Elvis Presley, Eighteen Yellow Roses van Bobby Darin en Hurt van Timi Yuro. Er is ook de opvallende cover Ik bewonder jou van Johnny Lamers waarmee hij vooral bij de Nederlandse zenders scoort.

Het ijzer smedend terwijl het heet is brengen ze de verzamelaar Bobby Prins door de jaren heen uit, 32 van zijn grootste hits op een dubbelaar. In 2000 neemt hij voor platenfirma Paprika Records het album Niets ter wereld kan ons schelen op met niet onaardige versies van Bimba Bella, Pledging My Love, De winter was lang en A woman in love.

Met producer Manfred Jongenelis blikt hij een jaar later eveneens de cd Memories in met daarop zestien stroken lang covers van onder meer Memories are made of this, Een huisje in Montmartre, I'll never fall in love again en In the Misty Moonlight. In 2008 is Bobby, die zo te zien zijn hart aan de Nederlanders verpand heeft, toe aan het album Een hartje van goud. Ook nu weer kiest hij een mix van Engels-en Nederlandstalige liedjes.