Bobbejaan Schoepen

Bobbejaanland

In 1959 had Bobbejaan zijn gedachten gezet op een groot stuk grond in Lichtaart-Kasterlee. Na het nodige overleg gaat hij over tot de aankoop van het Abroek, dertig hectaren moerassige grond. Hij bouwt er een theater met een capaciteit van meer dan duizend toeschouwers en legt er een strand van 2,2 kilometer aan. Het is muziekuitgever Klüger die de naam Bobbejaanland verzint. De eenendertigste december 1961 wordt Bobbejaanland officieel geopend.

Samen met zijn vrouw Josée gaat hij het park runnen. Hij zal daar ook regelmatig met haar optreden, duetten zingend. Getuige van deze samenzang is de elpee Wij horen bij elkaar. Op dat album staat onder meer een cover van There's a hole in my bucket van Harry Belafonte. Tal van bekende artiesten passeren in zijn theater de revue: Will Ferdy , Louis Neefs , Leo Martin, Jan Theys, Will Tura , Rex Gildo, Michael Holm en Liliane Saint-Pierre .

Attracties koopt Bobbejaan in Amerika aan, waar hij regelmatig met zijn vrouw Josée naartoe trekt om daar ook de nodige ideeën op te doen. In Duitsland blikt Schoepen in 1960 en 1961 nog twee films in: O sole mio en Davon träumen alle Mädchen. In Vlaanderen verschijnt het jaar nadien de prent De Ordonnans, waarin Bobbejaan te zien is naast Yvonne Lex, Nand Buyl, Denise De Weerdt en Tony Bell.