Bobbejaan Schoepen

Circus Schoepen

Schoepen had altijd al een zwak gehad voor het circus. Hij vat in 1959 het plan op om met een circus, paarden en vele attracties rond te reizen, waarbij hijzelf als zingende cowboy de trekpleister vormt. Bobbejaan zal met zijn eigen circus rondreizen van 1958 tot en met 1961. Op die manier kan Bobbejaan meer op eigen benen staan en is hij minder afhankelijk van vaak moeilijke zaaleigenaars. Bobbejaan is trots dat hij via de Amerikaanse stuntman Casey Tibbs het paard van Zorro, Midnight, op de kop kan tikken. Dat wordt zijn pronkstuk tijdens die circusjaren.

Tijdens zijn optredens lanceert hij ook nieuwe liedjes zoals het door Jean Rolle, Ke Riema en Willy Albimoor geschreven Een hutje op de heide, dat na zijn release een stevige nummer één wordt in de Vlaamse Top Tien van de maand februari 1960. Er was ook Ik ben boos op de maan, geschreven als Two faced moon , geschreven door Clifford Adams en Howard Barnes en vertaald door Ke Riema.

Op zekere dag schrijft hij Ik heb eerbied voor jouw grijze haren. Vanuit zijn caravan, zo vertelde Bob mij vele jaren later, zag hij oudere mensen met golvende grijze haren passeren die zijn circusoptreden kwamen bijwonen. Bij de start van 1961 staat hij drie maanden na elkaar met dat nummer op één in de Vlaamse Top Tien.