Bart Kaëll

Costa Romantica

In 2000, en dat valt hem zwaar op de maag, moet hij verwerken dat Kürt Rogiers hem zal vervangen als presentator van de VTM Soundmixshow. Bart voelt zich, zoals we al eerder schreven, uitgerangeerd, maar hij verliest de moed niet, al heeft hij zware twijfels over de liedjes die hij moet opnemen.

Hij wordt door Play That Beat eerst gekoppeld aan de Nederlandse fluitiste Berdien Stenberg met bewerkingen van bekende klassieke liedjes - Helmut Lotti en zijn Classics zijn niet ver uit de buurt - maar dat project wordt afgeblazen en Bart wordt aan Vanessa Chinitor gekoppeld.

Het is pokeren wat de keuze van de liedjes op het album Costa Romantica betreft. Het is John Terra die zich over de productie ontfermt. Het eindresultaat zijn covers van onder meer Comme j'ai toujours envie d'aimer, dat als eerste single in de markt wordt gezet, gevolgd door de liedjes I got you babe van Sonny and Cher en Weer naar zee, een cover van een Griekse evergreen. Voor deze gelegenheid zingen Bart en Vanessa niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels en het Frans. Achteraf bekeken is Bart niet tevreden over het resultaat en had hij dit album als project liever overgeslagen.