Bart Herman

Duizendpoot

De negentiende december 1997 en de elfde april 1998 duikt Bart op in de rol van Pontius Pilatus in de musical Jesus Christ Superstar in Vorst Nationaal.

Een jaar later levert Bart zijn vijfde album Hacienda af met daarop in tex-mexstijl liedjes als Blijf hier vannacht, gebaseerd op een Mexicaans studentenlied. Als eerste single hieruit is er het countrywalsje Ma. Dat levert mainstreammuziek op, net zoals Zolang als ik leef.

Bart heeft intussen zijn muzikale evenknie gevonden in de Nederlandse kleinkunstenaar van het eerste uur Dimitri van Toren, met wie hij op tournee gaat onder de vlag Is liefde wel genoeg, in het totaal goed voor zo'n honderdtwintig voorstellingen, en met wie hij in 2000 de single Kijk es in de spiegel opneemt. Hij is daarmee de drieëntwintigste september van dat jaar op de zevende plaats in de Vlaamse Top Tien terug te vinden.

Met Dimitri was hij al te zien en te horen sinds 1998 in het theaterprogramma De Komplete Kleinkunst Kollektie samen met Miek en Roel en Miel Cools. Wanneer Willy Sommers op aanraden van zijn producer Roland Verlooven bij Bart gaat aankloppen met de vraag of hij geen rist Franse hits wil vertalen voor zijn album Alleen de liefde overwint, gaat Bart meteen akkoord.