Bart Herman

Eurosong 1993

Jef De Bie, de roddelende haarkapper uit het Radio 2- programma Roddelradio van Dirk Somers, werd een tijdlang de manager van Bart Herman. Zij beslissen dat Bart zich in 1993 inschrijft voor Eurosong. Samen met Vito Lucente, Johan Boonen en Eric Imhauser schrijft hij zittend aan de piano Ik ga dood aan jou.

Tijdens vier voorronden passeren een hele rist Vlaamse artiesten de revue. In de finale blijven er twaalf kandidaten over. Van de vakjury krijgt Bart het maximum van de punten. Lisa del Bo eindigt derde met Vlinder, Bart Herman tweede en winnares wordt Barbara Dex met Iemand als jij. De vijftiende mei zingt zij in Ierland tijdens het Eurovisiesongfestival en eindigt op de laatste plaats. Winnares wordt de Ierse zangeres Niamh Kavanagh met In your eyes.

Voor Bart wordt die editie van Eurosong wél een succes. Ook al zag hij die deelname niet zitten, toch produceert Olivier Verhaeghe de singleversie van Ik ga dood aan jou, die binnen de kortste keren op één staat in de Vlaamse Top Tien. Hij zal daar vijf weken na elkaar blijven postvatten. Van Radio 2 krijgt Bart tijdens de Zomerhit de trofee van beste song van dat jaar overhandigd. Olivier Verhaeghe staat erop dat Bart ook een Engelstalige versie opneemt en dat wordt I would die for you. Vreemd genoeg slaat die versie aan in Wallonië.