Bart Herman

Café de la Gare

De televisie ontdekt de kwaliteiten van Bart als presentator. Voor VT4 presenteert hij vanaf de derde februari 1996 tot en met de achtste mei 1996 Doet ie het of doet ie het niet?.

In jeanspak en met zijn onafscheidelijke gitaar op schoot in een of ander station prijkt Bart op de hoesfoto van zijn derde album Café de la Gare. Bart schrijft het merendeel van de liedjes zelf of in samenwerking met Wim Claes, Jan Deglinne en Marc Lambin. De eerste single daaruit wordt het heerlijk countrygetinte Lieve dromer. Bart aast al lang niet meer op een plaats in de Vlaamse Top Tien. Hij krijgt meer dan voldoende airplay, treedt vaak op en voelt zich als een vrije vis in het al even vrije water.

Hij vertaalt de hit Elle a les yeux revolver van de Franse chansonnier Marc Lavoine en zingt badend in een overvloed van galm Ogen van lood. Intussen mogen we dit nummer als een Hermanklassieker beschouwen. Van zijn collega Marc Lambin, die een tijdje de spil was van de groep Biljarten Na Halftien, leent hij het nummer Z'is in mijn hoofd, dat de volgende single wordt. In een poging om een publiek te bereiken dat geen albums koopt, wordt ook Mijn hart is nu van jou op single aan de man gebracht. Van Bart is intussen geweten dat hij graag een pintje lust. Hij schrijft vanuit die ervaring Als ik drink.