Bart Herman

Zijn eerste band

In Leuven, waar Bart in 1981 was afgestudeerd en werkzaam was aan de afdeling sinologie en Engelse literatuur, heeft hij de Britse Belg Simon Smith ontmoet. Zij ontdekken dat zij beiden gefascineerd zijn door countryrock en richten de groep Simon Shrimpton Smith op.

Hun repertoire varieert van Jim Reeves tot en met Billy Ray Cyrus, zelfs een countrygetinte Bruce Springsteen. Zij treden vaak op in clubs waar Amerikanen die hier werken zich na hun uren komen ontspannen. Daar houden zij zo'n twee à drie optredens per week aan over. Als kers op de taart winnen zij in 1984 The Euro Country Music Award. Hierdoor gaan zij heel vaak in Nederland spelen, waar in bepaalde circuits countrymuziek gekoesterd wordt.

Om nog wat meer pure country te spelen, richt Bart de Bandanna Band op en met die nieuwe muzikanten slaagt hij erin een tournee los te peuteren in Zuid-Spanje. Hier doet Bart niets liever dan als een heuse Presleyimpersonator een regelrechte Elvisimitatie neer te zetten. Zij worden jaren na elkaar vaak en graag gevraagd tijdens zomerfestivals.