Bart Herman

Op de schoolbanken

De kleuterafdeling en de lagere school volgt Bart aan het Sint-Amandscollege Zuid in Kortrijk, waar ook Bart Van den Bossche les volgt. Wanneer Bart naar het vijfde leerjaar overgaat, verhuist de familie Herman naar Sint-Niklaas, waar Bart ook de eerste twee jaar van zijn middelbareschoolopleiding volgt om nadien naar Wetteren te verhuizen, waar hij de overige vier jaar van zijn middelbare studies vervolledigt. Dat vergt veel aanpassingsvermogen, maar hij geraakt toch zonder problemen aan zijn diploma.

Papa Herman was onder meer directeur van de muziekschool in Roeselare, waar Bart vanaf zijn zevende naartoe trok. 's Woensdags en 's zaterdags wordt daar sowieso veel gezongen. Hij zingt als een voorbeeldige jongen ook in het kerkkoor. Daarnaast is Bart in zijn vrije tijd een hevige sportbeoefenaar met maar één droom en dat is turnleraar worden. Maar de bètavakken zoals wiskunde en scheikunde zijn niet zijn favoriete leervakken en hij weet na een tijdje dat hij naar een andere hogere opleiding moet uitkijken.

Dat wordt de licentie Germaanse talen, al twijfelt hij enkele dagen voorafgaand aan zijn inschrijving nog of hij geen acteur wil worden, maar pa en ma raden hem aan eerst unief te proberen . Tijdens zijn universitaire opleiding aan de universiteit in Leuven last Bart voldoende tijd in om tussendoor piano en gitaar te spelen. Noten lezen en schrijven heeft hij nooit geleerd.